Pojawił mi się problem z lampką wewnątrz. Nie zapala się przy otwieraniu drzwi pasażera. Komputer nie pokazuje też, że drzwi są otwarte. Otwierając wszystkie pozostałe drzwi lampka się zapala, a komputer prawidłowo pokazuje, że drzwi są otwarte. Jak otwieram samochód z pilota też nie ma żadnych problemów. Chodzi tylko o te drzwi pasażera.
Co waszym zdaniem może być przyczyną i gdzie powinienem szukać usterki? Nie udało mi się znaleźć nic pomocnego na forum.
W ogóle nie używam zamka drzwi do otwierania samochodu, zawsze robię to pilotem. Piszesz o zamku od kierowcy, mi nie świeci lampka przy otwieraniu drzwi od strony pasażera. Czy mimo to przyczyny trzeba szukać w zamku od strony kierowcy?
Rafał 82, wymontuj zamek od strony pasażera i popraw w nim zimne luty na płytce, miałem podobne przypadki w ojca golfie 4 i wystarczyło poprawić zimne luty.ok
Witam
Podepnę się pod temat oświetlenia wnętrza. Otóż od tygodnia nie działa lampka wewnątrz, zawsze było tak że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, czy po otwarciu drzwi zapalało się światło wewnątrz i gasło po upływie ok minuty. Teraz na wyświetlaczu pojawia się ikonka otwartych drzwi ale światło wewnątrz nie zapala się, ale można włączyć je ręcznie. Sprawdziłem Vagiem i pojaił się błąd: Przekroczenie czasu włączenia oświetlenia wnętrza Błąd sporadyczny. Usunąłem bład ale nic się nie poprawiło. czy moduł komfortu padł??
żarówki sprawne, przełączniki, blaszki, styki też w porządku. Nie wiem czy szukać zwarcia tylko w drzwiach, czy gdzieś dalej... może miał już ktoś podobny problem??
Witam, u mnie jest podobnie ale przy otwartych drzwiach pasażera robi się tak zwana dyskoteka z lampką w drzwiach i blokuje mi sterowanie szybą od strony kierowcy
marcin87, musisz po sprawdzać przewody w gumowych harmonijkach między słupkiem a drzwiami i przy drzwiach pasażera i kierowcy , wystarczy że będzie popękana izolacja + wilgoć i są problemy.ok
Komentarz